Welke kappersstoel is voor jou het meest geschikt?

De inrichting van de salonis van groot belang als je een eigen kapperszaak hebt. De zaak moet professionaliteit uitstralen, want anders zullen er weinig klanten komen. Als kapper moet je uiteraard goed kunnen knippen, maar dit is lang niet het enigste. Een zaak die er aantrekkelijk uitziet krijgt over het algemeen veel meer klanten. Daarnaast is ook het comfort van de klant van groot belang. Zo kiezen de meeste kappers er bijvoorbeeld voor om in gesprek te gaan met de klant, maar er moet ook voldoende rekening gehouden worden met de kappersstoel. De stoel bepaalt namelijk grotendeels hoe comfortabel iemand is tijdens het knippen. 

Hoe ziet een goede kapperstoel eruit?

Een goede kappersstoel heeft een aantal kenmerken. Zo moet de stoel van een kwalitatief goed materiaal gemaakt zijn. Een geschikt materiaal gaat lang mee en zit comfortabel. Er moet altijd voldoende rekening gehouden worden met het comfort van de klant. Bovendien wil je als kapper ook altijd een verstelbare kappersstoel. Zo kun je namelijk altijd op de juiste hoogte knippen. Het is niet fijn als een klant te hoog of te laag zit. 

Wil je zeker zijn van een erg comfortabele stoel? Dan is het een goed idee om eenzadelkruk aan te schaffen. Deze krukken staan bekend om het comfort. De stoelen hebben de vorm van een zadel, zoals je misschien wel verwachtte. Behalve dat het ontwerp goed moet zijn, moet er ook gebruik gemaakt worden van het juiste materiaal. Een goede stoel kan ontzettend lang meegaan, maar een stoel van mindere kwaliteit is vaak al snel stuk. Het is daarom beter om één keer goed te investeren dan constant nieuwe stoelen aan te moeten schaffen. 

Welke onderdelen zijn er nog meer belangrijk?

Naast de kappersstoel zijn er nog een aantal dingen die erg belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan de salon wastafel.  Een salon heeft meerdere wastafels nodig. Voor elke kappersstoel die je plaatst, kun je het beste ook een wastafel laten plaatsen. Daarnaast heb je ook kwalitatief goede spiegels nodig. Een klant wil namelijk het resultaat kunnen zien. De inrichting moet goed bij elkaar aansluiten. Zo moeten de spiegels allemaal hetzelfde zijn en wil je geen grote verschillen. Als de verschillen tussen de kappersstoelenerg groot zijn, dan staat dit al helemaal erg slordig. De inrichting moet dus goed op elkaar aansluiten om een professionele indruk te maken.

De inrichting van de salon is in het geheel erg belangrijk. Zo moeten de stoelen, de wastafels en de rest van de inrichting allemaal perfect op elkaar aansluiten. Op deze manier zorg je ervoor dat de inrichting er goed uitziet. Bovendien moet de inrichting ook op jouw eigen stijl aansluiten. Wat voor indruk wil je op de klant maken? Een klassieke herenkapper heeft waarschijnlijk een heel ander uiterlijk dan een moderne salon die gespecialiseerd is in trendy kapsels. De meeste kappers vinden een gezellige uitstraling erg belangrijk. De kapsalonis namelijk ook een plek waar veel mensen heerlijk tot rust komen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.