Lowa het Multifunctionele Outdoor merk

Lowa is opgericht in 1923 in een klein Duits dorpje genaamd Jetzendorf. De pre-oprichter, Johann Wagnerr, was de enige schoenmaker in het dorp die geholpen werd door zijn zonen: Adolf, Hans en Lorenz. Lorenz Wagner (de eerste twee letters van zijn voor en achternaam vormen het merk Lowa wandelschoenen – Lo Wa) is na zijn studie bij zijn vader uiteindelijk begonnen als schoenmaker in Beieren. Hij kenmerkte zich door stevige of dubbelgestikte schoenen te maken die geschikt waren voor bergtochten. Lorenz had een visie voor ogen voor Lowa wandelschoenen tijdens de productie, deze bestaan uit drie factoren: comfort, kwaliteit en pasvorm.

Op de dag van vandaag is dit nog steeds de filosofie van Lowa schoenen en staat het merk bekend als een van de meest klassieke wandelschoenen van tegenwoordig. Ze verkopen jaarlijks rond de twee miljoen schoenen.

Filosofie

De Lowa filosofie nemen ze bij het bedrijf uiterst serieus en daarom wordt voor een verkoop altijd gevraagd of in ieder geval herinnert aan de eisen die je moet stellen aan je schoen. Hier doelen ze op de belangen van het doel, de pasvorm en het materiaal van de schoen. Waar gebruik je hem voor? Wat is een comfortabele pasvorm bij jou voet? En welk materiaal past het beste bij de vorige vragen? Deze vragen zijn belangrijk voor Lowa vanwege dat de wandelschoenen moeten voldoen aan de eisen die worden gesteld zodat ze aan het einde van de weg voldoen aan het doel.

Alle schoenen van Lowa worden gemaakt met een ander doeleinde aangezien elke wandelschoen een andere functie moet voldoen, hierdoor is er veel variatie in de wandelschoenen van Lowa. Het is volgens Lowa daarom constructie en technisch gewijs ook niet mogelijk om alle functies voor alle terreinen en doeleinden in 1 ultieme wandelschoen te verwerken.

Hopelijk is hiermee duidelijk geworden hoe een klassieke wandelschoen merk is ontstaan en hoe deze hun filosofie elke dag naleeft.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.