3 tekenen dat jij de verkeerde bh draagt

De perfecte bh vinden is nogal een klusje. Winkel in, winkel uit. Het lijkt soms wel een mission impossible. Een mooie bh uitzoeken is geen probleem, maar om de juiste maat te vinden kan soms nog wel problemen opleveren. Wist je dat ruim 80% van de vrouwen rondloopt met een verkeerde maat bh? Dus misschien heb jij nu ook niet de juiste maat aan. Maar hoe weet je nou eigenlijk of je de juiste bh draagt?

De beugel van de bh

Heb jij ook wel eens last van de beugel van je bh? Deze kan namelijk erg vervelend in je huid gaan snijden. Dit is dan ook een van de redenen waarom vrouwen nu steeds vaker kiezen voor een bralette of een bh zonder beugel. Deze bh’s zitten erg lekker en je hebt geen last meer van die vervelende beugel. Een pijnlijke beugel komt simpelweg doordat je de verkeerde maat draagt. Dus als de bh-beugel in je huid snijdt, vraag dan eens een medewerker van een lingeriewinkel om advies. Wie weet is jouw probleem zo maar opgelost.

 

Bh kruipt omhoog

Als je last hebt van een omhoog kruipende bh kan dit ook een teken zijn van een verkeerde maat bh. Als je beha omhoog kruipt op je rug, dan is er een grote kans dat de bh die je draagt te groot is. Ga aan het einde van de dag eens voor de spiegel staan en kijk of je bh nog steeds op dezelfde plek zit. Als dit niet zo is, raden we je aan om je maat te checken in een lingeriewinkel.

 

Iets dat net zo vervelend is als een omhoog kruipende bh is het afzakken van je bh-bandjes. Als de bandjes van je schouders afglijden, betekent dit niet per se dat de bandjes te los zitten. Het kan namelijk ook komen doordat de bh te breed is. In dat geval moeten de bh-bandjes dus iets dichter bij elkaar zitten.

 

Rug- en nekpijn

Dit is het vervelendste gevolg van een verkeerde maat bh: rug- en nekpijn. Misschien heb je al een tijdje last van rugpijn, maar weet je niet hoe dit komt. We denken bij rug- of nekpijn gelijk aan onze houding, maar de pijn kan ook heel goed komen van een bh in de verkeerde maat. Als je grote borsten hebt, kunnen de rug en nek veel belast worden. In dat geval hebben je borsten dus meer steun nodig. Als je last hebt van pijn is het slim om met een specialist naar de bh-maat te kijken en het type bh. Zo kun jij straks weer rennen en springen zonder pijn.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.