Naar de kapper gaan

 

Regelmatig naar de kapper gaan, houd je haar gezond en verzorgd. Door regelmatig te gaan hoeft er ook niet veel af, dan wanneer je een kappersbezoek steeds uitstelt. Het eerste wat opvalt van elkaar zijn toch de haren. Mooi en gezond haar willen we toch allemaal? Even bijkletsen en je haar laten verzorgen door je eigen favoriete kapper(ster). Wassen (heerlijke hoofdmassage), bijknippen en eventueel kleuren en in model föhnen. Even een momentje voor jezelf.

Tijd om te gaan
De meest gestelde vraag die kappers in Bredakrijgen zijn: hoe vaak moet je eigenlijk naar de kapper? Het hangt van het soort haar, model en lengte, maar ook de gesteldheid van je haar af, hoe vaak je de kapper zou moeten bezoeken. In de wintermaanden wordt je haar door de schommelende temperatuurverschillen, van koud weer buiten naar de warmte van binnen droog, waardoor je haren gespleten punten kunnen krijgen. Om de acht weken in de winter is daarom aan te raden. In de zomer krijgen je haren het ook flink te verduren. De zon, zee en zwembad chloor doen je haren absoluut geen goed. Het beste is om je haar na de vakantie een flinke opknapbeurt te geven.

Heb je een kort haar model, dan is het raadzaam om eerder naar de kapper te gaan, omdat je sneller ziet dat het weer langer wordt. Eens in de vijf of zes weken is genoeg, om je haar weer tot de puntjes bij te laten werken.

Met lang haar kun je eens in de acht weken je punten bij laten knippen en hoeft er niet zoveel vanaf.

Mannen met korte en/of kapsels die opgeschoren zijn, kunnen het best om de twee of drie weken hun haren laten bijwerken.

De volgende redenen om een kappersbezoek niet uit te stellen zijn:

  • Gespleten punten
  • Je draagt je haar al jaren hetzelfde, je wilt experimenteren met kleur
  • Droog en dof haar
  • Vet en futloos
  • Je haren zitten in de knoop en teveel klitten
  • Je hebt steeds meer haar producten nodig om je haar in model te krijgen
  • Je haren voelen zwaar aan en hebben hun natuurlijke vorm verloren

En:
als je grijs begint te worden en je haar met een natuurlijke grijsdekking wilt laten kleuren of je wilt van krullen naar stijl haar of andersom.

Vertel je wensen of laat je verrassen
Zit jij soms ook met samengeknepen billen op de stoel, omdat de kapper voor jouw gevoel steeds meer haar ervan af knipt? Je kwam voor gespleten punten bijknippen, maar in de spiegel zie je dat het voor jou al genoeg is. Het is reden genoeg voor jou om de volgende bezoek langer uit te stellen, of boos te worden. Het beste is van te voren aangeven hoeveel ervan af moet. Je bespreekt samen met de kapper wat jouw wensen zijn. Een goede kapper ziet meteen bij kennismaking welk type haar je hebt en welk kapsel het beste bij je gezicht past.

 

Bron: Fashionopzijnbest.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *