Met of zonder sokken in je schoenen?

Er zijn mensen die nog geen paar sokken in huis hebben, en die het liefst altijd met blote voeten in hun schoenen stappen. Er zijn ook mensen die wel sokken dragen, maar dan het liefst exemplaren die je niet kunt zien in je schoenen. En dan zijn er nog mensen die hun sokken als een waar fashion statement gebruiken, en het liefst juist voor een zo opvallend mogelijk paar kiezen.

Het nut van sokken

Alhoewel zeker in de zomer de verleiding groot kan zijn om zonder sokken in je schoenen te stappen, ieder laagje stof minder is meegenomen, is dit nu juist het seizoen waarin dat echt niet handig is. Waar veel mensen sokken vooral associëren met het warm houden van je voeten, kunnen zij in de zomer ook helpen om ze wat koeler te houden.

Is het winter en vriest het, dan zie je maar weinig mensen zonder sokken. Logisch, want je bent dan vooral bezig om het niet te koud te krijgen. Sokken isoleren je voeten dan een beetje extra, en dus zal er bijna niemand zijn die ze in de kast laat liggen. Maar wist je dat sokken in de zomer ook voor een wat gezonder klimaat voor je voeten kunnen zorgen? Zeker als je schoenen draagt die de warmte snel vasthouden, zoals sneakers, kan het dragen van sokken juist zorgen voor een wat koeler gevoel om je voeten. Dat komt doordat deze meestal van katoen zijn gemaakt, en dit voelt koeler aan dan leer of kunststof, waar je schoenen van gemaakt zijn. Bovendien absorberen katoenen sokken zweet, iets wat schoenen zelf meestal niet doen. Waar je zonder sokken het gevoel kan krijgen dat je voeten kletsnat worden in je schoenen, zal je dat met sokken aan een stuk minder snel overkomen. En dat is extra positief als je bedenkt dat een vochtige huid veel sneller blaren oploopt. Met blote zweetvoeten in een paar sneakers is bijna vragen om blaren, terwijl het dragen van een goede sok voor velen juist een garantie is dat dit niet zal gebeuren.

Welke sok kies je?

Goed, sokken zijn belangrijk dus, in ieder seizoen. Maar welke sokken kun je het best dragen? Over het algemeen geldt dat sokken van een natuurlijk materiaal zoals katoen of bamboe de voorkeur hebben, omdat zij het zweet het best kunnen absorberen.

Welk model je kiest hangt af van het soort schoenen dat je draagt en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Veel mensen kiezen in lage schoenen voor sneakersokken die je niet of nauwelijks ziet. Zo’n sok die boven je schoen uitsteekt, da’s voor velen nu precies wat ze niet willen. Deze sneaker sokjes zijn populair, maar soms ook verguisd. Kies je voor een slecht model, dan loop je het risico dat deze afzakt en alleen maar meer blaren en irritatie veroorzaakt. Investeer dus liever in wat goede sokken, dat scheelt een hoop ergernis en ellende, en zorgt ervoor dat je je sneakers de hele zomer met veel plezier kan dragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *