De zomer komt eraan. Tijd voor de leukste jurken trends


Nog heel even en dan kunnen we de koude wintermaanden weer achter ons laten. De zomer staat namelijk weer voor de deur. We hebben de afgelopen tijd al even kunnen genieten van dat heerlijke zonnetje en voor je het weet mag ook de winterjas weer terug de kast in en kunnen we ons klaarmaken voor een nieuw jurkjes seizoen. Maar welke jurkjes gaan we deze zomer nou eigenlijk veel zien? We zetten de trends graag voor je op een rij. 

Korte jurkjes

Korte jurkjes, ook wel mini jurken of midi dresses genoemd, zijn eigenlijk elke zomer wel erg populair. De naam zegt het al, korte jurkjes hebben een korte lengte en vallen dus meestal tot boven de knie. Het zijn ideale jurkjes als het buiten echt heel lekker warm weer is en je bijvoorbeeld een dagje strand op de planning hebt staan. Een mini dress kan bijvoorbeeld voor sommige gelegenheden (zoals een kantoordag), misschien iets te pikant zijn. Maar voor een dagje strand is een kort jurkje ideaal! Die kun je dan bijvoorbeeld lekker over jouw bikini dragen.

Kortjes met print

Printjes zien we inmiddels op heel veel kledingstukken al terug. Neem bijvoorbeeld de flair broek. Dit soort broeken vind je echt in allerlei prints. Deze trend gaat dus ook in de zomer weer doorgezet worden. Jurkjes met bloemenprints of misschien ben jij wel meer het type van een panterprint? Het is allemaal toegestaan deze zomer!

Jurken met een pofmouw

De pofmouw is helemaal terug van weggeweest en zien we op dit moment al regelmatig voorbij komen bij blouses, blazers en truien. Deze zomer gaan we pofmouwen dus ook terugzien bij jurkjes. Hoe groter de pof, hoe beter. Het voordeel van een pofmouw is dat het van het meest simpele jurkje nog een statement jurk van maakt. Een ander voordeel van een pofmouw is dat het jouw lichaam iets meer in balans brengt wanneer je een volle bil en smalle schouders hebt. 

Hippie jurken

Ook gaan we deze zomer weer de hippie jurken voorbij zien komen. Dit zijn over het algemeen, in tegenstelling tot de mini dress, de maxi jurken. Het is een lange jurk tot aan de enkel en is voorzien van een hippie achtige print. Wil je met zo’n jurk het boho gevoel tot leven brengen? Combineer dit soort jurken dan met een cowboylaars en eventueel een hoed.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *