3 tips voor een betaalbare trouwjurk

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Je wilt natuurlijk je er prachtig uitziet, zonder dat je onnodig veel betaalt. Zelfs als je echt aan een strak budget zit, kun je er alsnog strak uitzien in je jurk. Met de volgende tips ga je sowieso stralen op (misschien wel) de mooiste dag van je leven.

1. Koop je trouwjurk bij een “gewone” kledingwinkel

Jurken uit gewone kledingwinkels kunnen erg mooi zijn. Als je niet per se wilt vasthouden aan de traditionele witte jurk met sluier, die eigenlijk superonhandig is, kun je je jurk vandaan halen waar je maar wilt. Er is ook nog eens veel keuze. Zelfs Zeeman bood een paar jaar geleden een trouwjurk aan. Deze ging helemaal viral en heeft traditionele ideeën over trouwjurken voor sommigen waarschijnlijk wel veranderd. De jurk van Zeeman is (helaas) niet meer verkrijgbaar, maar als je de zoekterm “Zeeman trouwjurk” op Google gebruikt, zul je andere goedkope opties vinden van andere bekende winkels.

Als je naar een fysieke winkel gaat, gaat passen gaat waarschijnlijk een stuk gemakkelijker dan bij een speciaalzaak. Als je toch een gemakkelijke maat hebt, heb je geen aanpassingen aan de maat nodig. Als je kleine aanpassingen wel nodig vindt, kun je altijd nog langs een kledingmaker gaan.

2. Tweedehands trouwjurk

Voor tweedehands trouwjurken zijn ook speciaalzaken. Tevens kun je je jurk soms weer verkopen aan de zaak waar je hem hebt gekocht. Dit scheelt ook weer in de portemonnee achteraf. Deze speciaalzaken bieden verder vaak de mogelijkheid om je jurk aan te passen aan jouw maat.

3. Betaalbaar een vrij ontwerp

Deze optie is waarschijnlijk iets prijziger dan de eerste twee, maar dan heb je ook wel wat! Een voorbeeld van een zaak die customized, goedkope trouwjurken maakt is Anastasi. Dit bruidsatelier maakt jouw trouwjurk helemaal naar wens voor maximaal 899 euro. Daarbij biedt deze winkel prachtige accessoires en afgestemde outfits voor bruidsmeisjes. Nog een voordeel: Anastasi geeft eerlijk advies over of de trouwjurk bij je staat.

Voor welke optie jij gaat kiezen is geheel afhankelijk van je budget, of je je jurk aangepast wilt hebben en het soort jurk dat je wilt. Succes met het uitkiezen van de mooiste jurk en maak je trouwdag een dag om nooit te vergeten!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.