De nagelopleiding voor een afwisselende creatieve baan

Ben jij creatief en hou je ervan om met mensen te werken? Dan is de nagelopleiding wellicht een leuke opleiding voor jou. Na de opleiding kun je direct aan de slag in je eigen nagelstudio en kun je al je creativiteit kwijt. Je bent lekker onder de mensen en kunt je tijden zelf plannen.

De opleiding

Wanneer je iets anders wilt dan de huidige baan en je houdt ervan om creatief bezig te zijn, contact te hebben met mensen en je wilt je tijden zelf indelen, lijkt de opleiding tot nagelstyliste een goede keus. Echter, je kunt misschien niet zomaar je huidige baan vaarwel zeggen; je bent je inkomen dan ook kwijt. Gelukkig zijn er verschillende nagelopleidingen die ook in de avond worden aangeboden. Je gaat overdag gewoon naar je werk en volgt ’s avonds de opleiding. Heb je wel de mogelijk om overdag te studeren, dan kun je de opleiding gewoon overdag volgen. Na de opleiding volgt een examen. Voor dit examen krijgen de cursisten de gelegenheid om thuis goed te oefenen, zodat je goed voorbereid de examens in kunt gaan. Na het goed volbrengen van de examens mag jij je dan officieel Nagelstyliste noemen en kun je aan de slag.

Je eigen nagelstudio beginnen

Met je diploma op zak kun jij aan de slag als nagelstyliste. Je kunt er uiteraard voor kiezen om nog wat ervaring op te doen bij collega’s. Je gaat werken in loondienst en bent verzekerd van een maandelijks inkomen. Ook de bijzaken die een eigen salon heeft, zoals de financiële administratie, zijn dan niet voor jouw rekening. Toch kan het na een bepaalde periode ook lekker zijn om je eigen nagelstudio te beginnen. Je werkt op een locatie die jij praktisch en handig vindt en je vult je eigen tijden in. Daarnaast werk je met de producten die jouw voorkeur hebben en kun je de trends en stijlen aanbieden die jou het beste liggen. Tijdens de opleiding komen er al wat zaken rondom je eigen studio aan bod, maar ook bijscholingen op het gebied van een eigen nagelstudio worden aangeboden. Zo kun je dus altijd onbezorgd aan de slag.

Nogmaals de voordelen van een nagelopleiding op een rijtje

Nog niet helemaal overtuigd of een nagelopleiding wat voor jou is? Dan volgen hier nogmaals de voordelen ervan:

  • Creativiteit staat centraal: je kunt lekker creatief bezig zijn, trends volgen en nieuwe dingen uitproberen
  • Volop contact met mensen: je ontmoet nieuwe mensen, kunt heerlijk kletsen en bezig zijn tegelijk
  • Vrijheid: je bepaalt zelf je tijden in je eigen nagelstudio
  • Afwisseling: de ene dag ben je bezig met een bruidje dat haar nagels tiptop voor de grote dag wil hebben, de andere dag behandel je probleemnagels


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.