Hoe vind je de juiste groothandel voor dameskleding?

Je gaat eindelijk je droom verwezenlijken en eigen dameskledingzaak , boetiek of webwinkel beginnen! Als je een nieuwe zaak op zet is het beter om een kleine niche te kiezen en te specialiseren in een product. Dit is gemakkelijker voor een kleine ruimte, of een beginnende website, want je hoeft niet tegen grote concurrenten op te vechten. In plaats van een kledingzaak te beginnen, kies bijvoorbeeld voor een sportkledingzaak voor kinderen, of een winkel met enkel jurken. Op deze manier kun je gemakkelijker een reputatie opbouwen bij een specifieke doelgroep, en in het geval van een webwinkel is het makkelijker te concurreren onder meer specifieke keywoorden dan ‘kleding’.

Advies over het starten van een eigen zaak en de belangrijkste stappen die je moet nemen, kun je vinden op de website van de Kamer van Koophandel. Als je alles goed op een rijtje hebt gezet, een goed plan hebt opgesteld met een sterke visie, de juiste strategieën hebt uitgewerkt, en je financiën op een rijtje hebt, kun je aan praktische zaken gaan denken, zoals leveranciers zoeken die in jouw plan passen. Ja, dat lees je goed, de groothandel moet wel in het plaatje van jouw winkel passen. Niet andersom. De identiteit en het concept van je winkel staan centraal. Zonder duidelijke identiteit kun je beter niet beginnen.

In Nederland zijn veel groothandelaars in dameskleding te vinden. Je kunt ze vinden via het Internet, op beurzen. En als je al een bepaald merk dameskleding op het oog hebt, kun je via de fabrikant achterhalen welke groothandelaars het zouden kunnen leveren. Houdt een checklijst van je eigen plan bij de hand en kijk welke groothandelaars voldoen aan je wensen.

 

Vragen die je beantwoord wilt hebben:

  • Hebben ze hetgeen dat je wilt verkopen?
  • Wat zijn de prijzen voor de kleding die je wilt?
  • Wat is het minimum aantal dat je moet bestellen?
  • Welke kosten zijn verbonden aan een bestelling, behalve de producten zelf?
  • Hoe lang duurt het voordat je een bestelling in je winkel kunt hebben?
  • Verkoopt de groothandel alleen B2B of ook direct aan de klant?

Bijvoorbeeld: De groothandel Dresses Only verkoopt, zoals de naam al zegt, alleen jurken. Als je een jurkenwinkel wilt beginnen, is dit een goede kandidaat voor leverancier. Als je een winkel gespecialiseerd in positiekleding begint, is er misschien ook een selectie producten voor je. Passen de prijzen van de producten in jouw plan? Of zocht je alleen hele dure of juist hele goedkope kleding?
Dresses Only heeft geen minimum ordergrootte voor bestaande producten in de voorraad, maar wel als je een speciale productie wilt voor jou. En de verzendkosten zijn voor jouw rekening.
Je kunt de bestelling online plaatsen en de volgende dag al in huis hebben, wat natuurlijk erg handig is als jouw klant een maatje groter of een andere kleur wilt. Dan kun je die service bieden aan je klanten. Zolang er voorraad is natuurlijk.

Dresses Only staan het niet toe om hun jurken via het web te verkopen, en zelf verkopen ze wel direct aan klanten via het web. Ze zijn dus behalve leverancier, ook je concurrent, met als enige verschil dat klanten in jouw fysieke winkel de jurken kunnen voelen en passen.

Past dit allemaal in jouw visie en strategie voor je winkel? Gefeliciteerd! Je hebt een groothandel gevonden voor je kleding winkel. Is het niet geschikt voor je? Gebruik je checklist dan voor de volgende kandidaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.