Hoe draag je op de juiste manier een overhemd?

Steeds vaker krijgen wij als overhemdspecialist deze vraag. Wellicht omdat de mode is veranderd op het gebied van overhemden. Waar vroeger altijd het hemd in de broek gedragen werd, wordt deze tegenwoordig ook vaak “over de broek” gedragen. Wellicht daarom steeds vaker de vraag: Hoe draag je nou op de juiste manier een overhemd? We zetten een aantal regels over hoe je een overhemd hoort te dragen op een rij.

Regel 1: Altijd de juiste maat

Een te groot overhemd kopen is de meest gemaakte fout op overhemdengebied. Wellicht denken vele mannen een beetje wijder is beter dan te strak. Wellicht hebben ze daarin gelijk maar een overhemd is in zoveel verschillende maten te verkrijgen dat jouw nieuwe hemd niet te strak en niet te wijd hoeft te zitten! Zo bepaal je de goede maat: Meet de omtrek van je nek. Dit is je boordmaat. Bij het uitzoeken van een nieuw overhemd is het verstandig om hier 1 a 2 cm bij op te tellen. Als je jouw nieuwe hemd aandoet met alle knoopjes dicht hoor je met 1 vinger tussen je boord en je nek te passen. Dan de mouwlengte van het overhemd. Hiervoor kun je heel eenvoudig deze maattabel gebruiken: Maattabel mouwlengte7

Regel 2: Kies de juiste pasvorm bij jouw lichaam

Overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende pasvormen. Zodat er voor iedere lichaamsbouw een perfect passend overhemd te verkrijgen is. Een slim fit overhemd is bijvoorbeeld geschikt voor de slanke of sportieve man. Deze slim fit overhemden zijn flink getailleerd. Maar je hebt ook pasvormen als classic fit of regulair fit. Bekijk welke pasvorm bij jouw lichaamsbouw past en gebruik deze kennis bij het aanschaffen van een nieuw overhemd.

Regel 3: Pas je manier van het dragen van je overhemd aan

Voordat je beslist of je jouw overhemd in je broek draagt of juist eroverheen is het belangrijk dat je bedenkt hoe je dag eruit ziet. Heb je een zakelijke afspraak dan kies je er altijd voor om je overhemd in je broek te dragen. Eventueel met colbert en stropdas. Kun je casual gekleed de deur uitgaan omdat je een avondje uit voor de boeg hebt? Kies dan om een hip overhemd over je broek te dragen. Zorg dan wel dat dit overhemd niet te lang is!

En tot slot willen wij je nog meegeven. Kies altijd voor kwaliteit! Ben je op zoek naar kwalitatief mooie of hippe overhemden. Kijk dan op de website van Mouwlengte7.com ! Bepaal de juiste maat en koop jouw favoriete overhemd. Ook lange mannen kunnen bij ons in de webshop prima slagen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.