Sigiriya

Wat is er allemaal te doen in Sigiriya?

Een vakantie uitkiezen kan soms nog best lastig zijn. Je wilt namelijk dat het mooi weer is, maar je moet ook nog wel genoeg kunnen doen. Een van de plekken waar je heen kan gaan is bijvoorbeeld Sigiriya. Dit is een plaats in Sri Lanka en je zult ook zien dat veel mensen hier naartoe komen. Dat komt omdat hier een zeer bekende trekpleister staat. Dat zal echter niet de enige reden zijn dat je hier heen wilt gaan. Het is hier zomers ook altijd lekker warm zodat je ook geen zorgen hebt over het weer. Het zal namelijk vervelend zijn wanneer je elke dag een regenbui hebt. Wel moet je rekening houden met een tropische bui. Dat heb je namelijk in dat klimaat.

Toerisme

Je zult ook zien dat er altijd erg veel toeristen te vinden zijn in Sigiriya. Het is daarom misschien ook aan te raden om niet in het hoog seizoen te gaan. Niet iedereen heeft luxe om dit te kiezen, maar het is wel slim om hier rekening mee te houden. Mocht je wel in het hoogseizoen gaan houdt er dan rekening mee dat je op de drukke plekken soms ook te maken krijgt met lange wachtrijen.

Sigiriya

De trekpleister

Zoals al een aantal keer is genoemd in de tekst zul je in Sigiriya ook een ware trekpleister tegenkomen, namelijk de Leeuwenrots. Dit is een zeer grote rots die je ook mag beklimmen. Je kunt er dan zeer mooie foto’s maken, maar het is ook daadwerkelijk een kei grote steen. Wel moet je er entree voor betalen om het te mogen beklimmen, dit is handig om van tevoren te weten voordat je er zonder geld komt te staan. Verder moet je je ook goed insmeren met anti-insectenspray of middel zodat je ook niet lek geprikt kan worden, anders worden de nachten een stuk minder leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.