Waar op letten bij bedrukken van kleding?

Het bedrukken van kleding wordt steeds populairder. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kleding bedrukken voor een vrijgezellenfeest of evenement. bedrijfskleding bedrukken wordt ook steeds vaker gedaan. Er zijn veel drukkerijen die kleding voor je kunnen bedrukken. Maar op welke dingen moet je letten als je kleding gaat bedrukken? Wij geven je tips.

Goede maat kiezen

Om te beginnen is het natuurlijk heel belangrijk dat je de goede maat kleding kiest. Dit kan een opgave zijn omdat de kleding vaak online wordt besteld en je dus niet van tevoren kunt passen. Kijk dan of er een maattabel op de website staat. Hier kun je zin welke afmetingen bij welke maat horen. Je kunt ook kijken in de reviews, welke kleding groot of juist klein valt. Zo voorkom je dat je de verkeerde maat laat afdrukken.je kunt deze items namelijk niet meer ruilen omdat ze gepersonaliseerd zijn.

Zorg voor een leesbare tekst

Als je een tekst laat bedrukken op de kleding, zorg er dan voor dat deze goed leesbaar is. Druk de tekst dus groot genoeg af en kies een duidelijk en strak lettertype. Zorg er ook voor dat de kleur van de letters contrasteert met de kleur van de kleding. Zo zorg je ervoor dat de tekst goed leesbaar is.

Let op de minimale ordergrootte

Veel webshops die kleding bedrukken, hanteren een minimale ordergrootte. Check van tevoren even wat de minimale ordergrootte is en of je hier aan komt. Bij bedrijfskledij is dit geen probleem, maar als je alleen een T-shirt voor jezelf wil bedrukken is dit niet handig. Kijk ook even of de drukkerij kortingen biedt bij grotere partijen. Als je een grote bestelling doet, kan dit namelijk heel veel schelen.

Wat zijn de bedrukkingsmogelijkheden?

Voordat je de kleding gaat bestellen, moet je eerst goed kijken naar de bedrukkingsmogelijkheden. Hoeveel tekstregels kun je bijvoorbeeld kwijt op de kleding? Kun je verschillende kleuren gebruiken? Is er ruimte voor logo’s of afbeeldingen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.