Uniek in Nederland, je eigen kledinglijn opzetten met een online training

African American fashion designer working in atelier

1 oktober begint “Start je eigen kledinglijn”, een no-nonsense, unieke en complete online cursus waarin je alle tools krijgt om succesvol je eigen kledinglijn op te starten. Miranda van Driel, zelf mode-onderneemster sinds 1994 met het eigen sportkleding label PIXIE en een eigen atelier, helpt de startende mode-ondernemers om het gemakkelijker te maken te beginnen. Zij kent de kneepjes van het vak en weet wat er komt kijken voordat je kledingmerk in de winkels hangt of in je webshop staat.

Kennis en ervaring delen
Miranda heeft naast haar modebedrijf ook nog een onderneming waarbij ze shops helpt met het online gaan, Alle Winkels Online. En omdat ze het nog niet druk genoeg heeft, is zij ook vrijwillig business coach voor Qredits Microfinanciering Nederland, en helpt zo bestaande en startende ondernemers bij het ondernemerschap. Het idee van deze cursus is ontstaan uit haar passie voor de fashion industrie, de coaching van (startende) ondernemers en het maken van een online programma samen te voegen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar. Ze is er met haar collega productiebedrijven in Nederland over in gesprek gegaan en ook zij waren direct enthousiast.

Van idee tot op de hanger
De opbouw van de training gaat vanaf het schrijven van het ondernemersplan, wettelijke eisen, het ontwerpproces, opbouwen van de collectie, het vinden van de juiste productiepartner en het verkopen van je collectie totdat de kleding in de winkel hangt of in de webshop staat. Alle facetten van deze bijzondere, dynamische industrie komen aan de orde. De wereld van de confectie is behoorlijk gesloten en als je er niet in thuis bent dan kun je helaas met Google niet genoeg informatie vinden.

Persoonlijke begeleiding
De cursus is juist bedoeld voor degene die dromen van een kledinglijn maar hier helemaal geen mode-opleiding voor hebben gevolgd en toch van plan zijn hun droom waar te maken.. Zelf kreeg van Driel veel aanvragen via haar sportkledingbedrijf van starters, maar daar ging teveel tijd in zitten omdat de kennis er niet meer is bij deze groep. In het VIP programma worden de deelnemers persoonlijk begeleid. Er zijn online samenwerkdagen, webinars maar ook gezamelijke live workshops. Zo kunnen de ondernemers in spé ook gebruik maken van haar netwerk en zo meteen goed van start gaan.

Dutch Made
Haar ultieme droom is meer Dutch Made modemerken. Zij wil de Nederlandse kleding industrie verbinden met de startende modemerken en laten zien dat productie in Nederland zeker goed mogelijk is. Zelf heeft ze bijna 23 jaar in haar eigen productiebedrijf gewerkt en wil haar kennis graag gaan overdragen.
Er komen ook succesvolle Nederlandse mode-ondernemers en andere mode professionals, zoals o.a. een productfotograaf, tassenontwerper, styliste en inkoper aan het woord en zij vertellen over de valkuilen en geven waardevolle tips.

Droom jij van je eigen kledinglijn maar heb je geen idee wat er allemaal bij komt kijken?
Ga dan naar www.kledinglijnstarten.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.