Pet bedrukken

Zelf kleding bedrukken: de pers

Wil je zelf een pet bedrukken? Dan kun je ervoor kiezen om een pers te kopen. Wanneer je een transferpers wilt gaan kopen, is het natuurlijk erg belangrijk om precies te weten wat je doelen hiermee zijn. Waar ga je de pers voor gebruiken, met welk materiaal werk je en hoe groot moet het werkoppervlak zijn? Ben je op zoek naar een kleine handmatige transferpers voor het printen van petten, labels en kleine ontwerpen op overhemden, of zoek je eerder een grote transferpers voor dingen zoals overhemden, blouses en sweaters? Als je een duidelijk doel hebt, heb je veel opties. Bij het maken van de uiteindelijke keuze is het vooral belangrijk om rekening te houden met de specificaties en kwaliteiten van de pers.

Pet bedrukken

Het zoeken van een kwalitatief goede pers

Een van de belangrijkste elementen van een goede transferpers voor het pet bedrukken is dat de pers over de hele linie een uniforme temperatuur en druk produceert. De warmte en druk van de pers zorgen namelijk voor een betere kwaliteit. Bovendien is het belangrijk dat de producten gecertificeerd zijn en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Anders schaf je mogelijk een pers aan die helemaal niet veilig is. Aangezien er veel transferpersen op de markt zijn die niet aan deze kwaliteitsnormen voldoen, is het ook belangrijk om te kijken naar het land van herkomst en de reputatie van de fabrikant. De meeste kwaliteits persen worden geleverd door Europese of Amerikaanse fabrikanten. 

Het aanschaffen van een pers: clamshell

Een voorbeeld van een pers waar je voor kunt gaan is een clamshell pers. Bij een clamshell transferpers, ook wel clamshell genoemd, wordt het materiaal net als een clamshell onder de verwarmingsplaat “vastgezet”. Clamshell-persen nemen de minste ruimte in beslag en zijn vaak de lichtste en meest draagbare. Hierdoor zijn ze ook zo populair. Deze persen zijn ideaal voor werkplekken met beperkte ruimte of wanneer de pers vaak aanwezig is bij evenementen. Daarnaast zijn Clam-persen meestal iets voordeliger dan bijvoorbeeld een Swing-away of Pull-out pers. Wanneer je beginnend bent op het vlak van kleding bedrukken is dit dus een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *