De beste schoenen voor een sportief dagje uit

Met deze Corona crisis gaan we met zijn allen graag een dagje erop uit. Lekker naar het bos, naar de camping of naar een ander sportief uitje. Dat is allemaal best gezellig, maar op de slippers lukt dat niet. Dat loopt namelijk niet zo goed. Daar krijg je voetklachten door en dan zijn de sportieve uitjes direct klaar. Daarom is het goed om te kijken naar goede schoenen. Goede schoenen zijn niet perse leren schoenen of dure schoenen wat mensen nog weleens willen denken. Goede schoenen zijn schoenen die goed passen. Een goede schoen sluit precies goed aan en zorgt voor een perfecte pasvorm. Een goede schoen sluit in zijn geheel aan om de voet. Dat betekent dus dat je eerst goed moet weten welke maat je hebt en dat heeft niet alleen te maken met de lengte van je voet. Een andere belangrijke maat is de breedte van je voet. Deze bepaalt namelijk hoe ruim de schoenen zitten en of je er niet in kan wiebelen.

Hoe bepaal je de breedtemaat

Het lijkt alsof we een beetje van het onderwerp afwijken, maar schoenen die goed passen zijn bij uitstek goede schoenen voor een dagje uit. Het is het dus meer dan waard om eens de breedtemaat van je voet op te meten. Dit doe je door bij de bal van je voet de breedte op te meten. Dit kun je heel simpel doen door een meetlint over de bal van je voet te leggen en de centimeters op te meten. Een gemiddelde voet is 22 cm, is jouw voet veel breder? Dan heb je een grotere breedtemaat nodig. Is je voet smaller, dan heb je een kleinere breedtemaat nodig. Eigenlijk is het heel simpel.

Hoe weet ik of een schoen goed zit

Ook dat is niet zo ingewikkeld. Een goed zittende schoen is namelijk een schoen waar je niet uitglipt en die niet knelt. Voor dat laatste kunnen we nog een uitzondering maken. Leren schoenen zijn namelijk aan het begin altijd stroever en een blaar of andere wondjes zijn dan ook bijna niet te voorkomen. Een goede manier om dit op te lossen is door de schoenen nat te maken voordat je ze gaat dragen. Wanneer ze namelijk aan je voet opdrogen is de kans groot dat ze breder uitdrogen. Op die manier heb je dan ineens geen last meer van een te smalle schoen en zitten de schoenen direct beter. 

Zorg dat je in de winkel bij het passen van de schoenen niet te snel tevreden bent. Een goed passende en zittende schoen kun je alleen maar vinden wanneer je de schoenen goed test. Een goed merk dat goed zittende schoenen met een breedtemaat verkoopt is: Xsensible schoenen. Dit schoenenmerk staat bekend om comfortabele goed zittende superschoenen.

Succes

Succes met het uitzoeken van nieuwe schoenen voor een sportief dagje uit en ik hoop dat de tips uit deze blog je geholpen hebben bij het uitzoeken ervan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.