Kerstcadeaus leuk inpakken? Zo doe je dat!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb je geen zin om vlak voor kerst nog de drukke winkelstraten te betreden? Dan is het hoog tijd om nu al de nodige inkopen te doen. En zodra je alle kerstcadeaus eenmaal in huis hebt, kan je ze ook net zo goed direct inpakken. Maar hoe doe je dat? Gewoon met simpel feestelijk cadeaupapier? Of wil je dit jaar het toch wat origineler aanpakken? Met de volgende tips pak jij jouw kerstcadeaus voortaan nog mooier en origineler in. Dat staat pas écht feestelijk onder de kerstboom!

Dubbel inpakken

Een leuke manier om een kerstcadeau nog net wat specialer te maken is door deze dubbel in te pakken. Je pakt het cadeau dus eerst in met eenvoudig cadeaupapier. Vervolgens doe je hier doorzichtige folie overheen. Het voordeel hiervan is dat dit ruimte overlaat om nog iets tussen de lagen te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan wat sneeuw of een mini takje van de kerstboom. Dat maakt het cadeau direct feestelijk. Hierdoor wordt zelfs zoiets eenvoudigs als damessokken een origineel en bijzonder cadeau. Houd er wel rekening mee dat alles wat hiertussen zit er ook uit zal komen als het pakje geopend wordt. Doe hier dus niet al te kleine spullen tussen, want anders ben je met kerst vooral aan het opruimen.

In cadeaudozen

In Amerika is de hele kerstcadeautjeshype ooit begonnen. Hier pakken ze cadeaus normaal gesproken eigenlijk ook helemaal niet in. Zij besparen zichzelf ongelofelijk veel werk door de cadeaus in kant-en-klare cadeaudozen te stoppen. Dat is niet alleen heel makkelijk, maar ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit. Deze dozen kan je tegenwoordig ook steeds vaker kopen in Nederland. Cadeautasjes vind je in elk geval al overal. Een leuke manier om cadeaus snel en feestelijk te verpakken. Bovendien is het ook nog eens heel duurzaam. Deze verpakkingen kunnen namelijk eenvoudig nog een keer worden gebruikt. Dit terwijl cadeaupapier vaak direct in de papierbak gegooid wordt.

Washi tape

Washi tape is zo ontzettend fijn om mee te werken. Het is ongelooflijk veelzijdig en is je beste vriend bij het leuk verpakken van kerstcadeaus. Met behulp van de tape kan je namelijk ontzettend leuke creaties kopen. Waar je deze voorheen nog bijna nergens kon vinden, zie je washi tape tegenwoordig bijna in elke winkel. Kijk bij een Hema of een plaatselijke boekenwinkel en je vindt direct wat je nodig hebt.

Lekker extraatje

Wil je iets extra’s aan je kerstcadeau toevoegen en heb je nog wat tijd over de dag voor kerst? Bak dan een hele lading lekkere kerstkoekjes en bind deze vast aan elk pakje. Zo heeft de ontvanger niet alleen een fantastisch cadeau in handen, maar ook nog eens iets lekkers om te snoepen. Wil je het jezelf niet te lastig maken zo vlak voor kerst? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een pak met kant-en-klare koekjes kopen. Net zo lekker en net zo feestelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *