Mode marketing

Wat is mode marketing?

Mode marketing is een manier om jouw webshop verkopen te boosten. Dit kun je doen door mooie foto’s te gebruiken of leuke modellen te casten. Maar ook kun je met een nette foto op Facebook veel bereiken. Social media marketing is een bewezen effectieve manier voor de mode wereld. Niet alleen op Facebook maar ook op Instagram zul je veel volgers krijgen na een advertentie. Dit komt omdat mensen het product en de nieuwe producten willen volgen. Ook kun je kiezen voor Google Shopping. Als iemand zoekt op een blauwe broek dan zie je dit bovenaan de advertenties staan. Zo kun jij steeds meer gaan verkopen. Wie klein begint zal uiteindelijk groot worden.

Wat kun je bereiken met mode marketing?

Mode marketing kan je helpen bij het vinden van nieuwe klanten. Het is hierbij wel belangrijk dat de website SEO geoptimaliseerd is. Dit is iets wat je als los marketing product kunt bestellen. Vervolgens kun je aan de slag met het adverteren op Google. De meest bedrijven doen vooraf een doelgroep en zoekwoorden onderzoek. Aan de hand van deze gegevens kunnen ze een richting bepalen waar jij de focus op kunt leggen. Natuurlijk is dit slechts een advies en als jij iets anders wenst dan is dit ook mogelijk. De nieuwe bedrijven beginnen meestal op social media. Maar als je al wat langer actief bent en een SEO geoptimaliseerde website hebt dan kan je beginnen met Google ADS of Google Shopping.

Waarom is dit belangrijk?

Mode marketing is belangrijk om de concurrent voor te blijven. Het begint en staat bij de juiste promotie van je producten. Online adverteren is vaak vele malen voordeliger als het plaatsen van een advertentie in de krant. Het is wel belangrijk dat je dit dan op de juiste manier doet. Er zijn diverse mogelijkheden. Met SEA (Search Engine Advertising) kun je advertenties plaatsen in de zoekmachine of op social media. Let wel op dat je website perfect functioneert. Als klanten op de verkeerde pagina terechtkomen verspil je onnodig geldt. Voor de kleine bedrijven is Google ADS vaak te duur. Daarom wordt er in die gevallen een advertentie geplaatst op kanalen zoals Facebook of Instagram.

Voordelen van mode marketing

De grootste voordelen van mode marketing zijn meer verkopen en een grotere naamsbekendheid. De naamsbekendheid kun je via social media voor een klein bedrag creëren. Je betaalt namelijk alleen voor de daadwerkelijk klik op een advertentie. Echter is het bereik vele malen groter in de meeste gevallen. Mensen zullen dus onthouden waar ze je gezien hebben en hoe ze je kunnen vinden. Het is belangrijk dat je dan ook een goede Google Mijn Bedrijf pagina hebt. Ook heb je een snelle website nodig met een lage score bij de First Input Delay.

Eindconclusie

Mode marketing is een effectieve methode om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Vele mensen gingen je al voor. Het voordeel op social media is dat je gericht kunt adverteren op jouw doelgroep. Je kunt namelijk niet alleen filteren op locatie maar ook op geslacht en leeftijd. Zo betaal je niet langer meer voor de mensen die waarschijnlijk toch niet aansluiten bij je product. Mocht je een groot budget hebben dan is Google Shopping wellicht ook wel wat voor jou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.