Shoes

De juiste babyschoenen aanschaffen

Weet je niet zeker hoe je de juiste schoenen voor jouw baby moet kiezen? Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je een paar kiest die jij en je baby geweldig zullen vinden!

Babyschoenen moeten licht zijn

Als je wilt dat je baby erin kan bewegen (of als je baby jonger is en je wilt dat ze graag schoenen aan hebben), zorg er dan voor dat hun schoenen licht van gewicht zijn! Ze zullen er niet van genieten om grote onhandige schoenen aan te hebben! 

Kies de juiste zool 

Als je baby nog niet loopt, heeft hij natuurlijk andere schoenen nodig dan een baby die wel loopt. Er zijn drie verschillende stadia van schoenen, en elk heeft een andere zool voor hun activiteit. Fase 1 is voor prewalkers en heeft een zachte, maar toch duurzame zool. Fase 2 is voor eerste wandelaars, en het is voor cruiserende baby’s en wiebelige wandelaars. Fase 3 is voor kinderen die hardlopen, voor die zelfverzekerde wandelaars en actieve kleuters. Stadia 2 en 3 hebben dikkere, hardere zolen omdat je baby zal rondlopen! Zorg ervoor dat je de schoen kiest die de juiste zool heeft voor de activiteit van je baby!

Babyschoenen moeten flexibel zijn

Zelfs als je baby niet gaat lopen, wil je niet dat zijn schoenen stijf zijn. Kies voor flexibele buitenzolen die passen bij de vorm en beweging van het voetje van je baby. Zelfs baby’s die niet lopen, bewegen nog steeds hun tenen, dus zorg ervoor dat je schoenen kiest die flexibel zijn!

Kies schoenen die gemakkelijk aan te trekken zijn

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik schattige babyschoentjes heb gekregen, alleen om gefrustreerd te raken dat het vijf minuten duurde om ze aan te trekken. Je zult ze niet op je baby willen dragen als ze moeilijk in de omgang zijn (hoe schattig ze ook zijn). Kies voor eenvoudige sluitingen voor gemakkelijk aan- en uittrekken, zodat je het voetje van je baby er ook heel gemakkelijk in kan schuiven. Voor de juiste babyschoenen aanschaffen moet je wel even goede afwegingen maken. 

Kies geen babyschoentjes die gaan stinken 

Mijn eerste zoon had ooit super schattige babyschoentjes, maar het was zomer en nadat hij ze een paar keer had gedragen, begonnen ze te stinken. Ik probeerde ze te wassen, maar ze begonnen uit elkaar te vallen en waren nooit meer hetzelfde. Kies dus babyschoenen die niet stinken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.